Haku
Viitteet 1-10 / 82
Impact dehulling oat grain to improve quality of on-farm produced feed : 1. Hullability and associated changes in nutritive value and energy content
(MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of FinlandMTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2004)
Kauran kuori vastaa ravintoarvoltaan heikkolaatuista olkea, mikä heikentää huomattavasti kauran ravintoarvoa. Teollisuudesta tutulla kuorinnalla voidaan parantaa kotoisen kaurarehun laatua myös maatiloilla, tai kuorinta ...
Germination: a means to improve the functionality of oat
(MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2004)
Kaura on terveellinen ja monipuolinen elintarvikeraaka- aine, ja se on tärkeä viljelykasvi suomalaisessa maataloudessa. Kauraa käytetään varsin perinteisesti, ja niinpä kauran menekin ja erityisesti jalostettujen ...
Alterations in growth and canopy architecture among dwarf, semidwarf and tall oat lines grown under northern conditions
(MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2004)
Kasvien kasvua ja sadontuottoa rajoittaa Suomessa lyhyt ja nopeatempoinen kasvukausi, jolle on tyypillistä vaihteleva säätila ja sateiden epäedullinen painottuminen syksyyn. Kolmevuotisessa peltokokeessa tutkittiin eroja ...
Anther culture properties of oat x wild red oat progenies and a search for RAPD markers associated with anther culture ability
(MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2004)
Ponsiviljelyn avulla voidaan indusoida kypsymättömistä siitepölyhiukkasista täysin homotsygoottisia kaksoishaploideja kasveja yhden sukupolven aikana. Tehokas haploidiajalostus hyödyntää tätä mahdollisuutta tuottaa ...
Intra-plant variation for progress of cell division in developing oat grains: a preliminary study
(MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2004)
Kauran röyhy kehittyy ylhäältä alaspäin, joten ensimmäisenä erilaistuva päätetähkylä on aina pisimmälle kehittynyt. Tämän huomattavan röyhyn sisäisen vaihtelun takia eri jyvillä on todennäköisesti hyvin erilaiset ...
Effects of gluten and transglutaminase on microstructure, sensory characteristics and instrumental texture of oat bread
(MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2004)
Tässä tutkimuksessa verrattiin taikinaan lisättyjen gluteenin ja transglutaminaasin vaikutusta kauraleivän mikrorakenteeseen, rakenteeseen ja aistittavaan rakenteeseen. Vertailulla haluttiin selvittää, miten makromolekyylien ...
Mechanical properties of oats and oat products
(MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2004)
The aim of this review is to illustrate how physical properties are important to food processing and quality. Three food products, flakes, porridge and bread, in addition to oat groats are used to show the influence of ...
Meat bone meal as fertiliser for barley and oat
(MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of FinlandMTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2011)
The traditional production of mineral N and P fertilisers is unsustainable due its reliance on fossil fuels in the case of N, and on limited mineral resource stocks in the case of P. The use of alternative or complementary ...
Selenium content of Finnish oats in 1997-1999: effect of cultivars and cultivation techniques
(MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2004)
Tutkimus oli osa Kaura raaka-aineen laadunohjausjärjestelmä -hanketta, jossa selvitettiin laajasti suomalaisen kauran laatua ja soveltuvuutta elintarvikeja rehukäyttöön. Tavoitteena oli selvittää kauran seleenipitoisuuksia ...
Viscosity of beta-glucan in oat products
(MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2004)
Kauran jyvä, kauran ydin sisältää 3-4 % ns. vaihtuvasidoksellista beetaglukaania, jossa glukoosiyksiköt liittyvät haaroittumattomaksi ketjuksi ß(1 4)- ja ß(1 3)-sidoksin. Ravitsemuksellisesti kauran beetaglukaani luetaan ...