Haku
Viitteet 1-8 / 8
Eläinten valinta emolehmätuotannossa
(MTT, 2011)
Eläinten valinnan ja rakennearvostelun merkitys avautuu lihantuottajalle, kun hän tietää, millainen hänen tuotantonsa on ja millaista karjaa hän haluaa kasvattaa. Tämän oppaan tavoitteena on selvittää, kuinka liharotuisia ...
Rodun vaikutus liharotuisten nautojen syöntikykyyn ja tuotantoominaisuuksiin
(MTT, 2011)
Tämän kirjallisuusselvityksen tarkoituksena on kartoittaa emolehmien ja kasvavien liharotuisten nautojen syöntikykyyn ja tuotannolliseen tehokkuuteen vaikuttavia tekijöitä. Rotujen ominaisuudet ovat erilaisia. Eri ...
Emolehmäkarjojen syyspoikivuus
(MTT, 2011)
Tämän kirjallisuusselvityksen tarkoituksena on tarkastella emolehmien syyspoikivuutta edistäviä ja helpottavia käytäntöjä. Syyspoikivuus ei ole nautojen luonnollinen poikima-ajankohta. Syyspoikivuutta voidaan kuitenkin ...
Laidunnusratkaisuja ja -käytäntöjä emolehmätiloille
(MTT, 2011)
Laidunnusratkaisut ovat aina tilakohtaisia. Laiduntaminen on taloudellisesti kannattava vaihtoehto, jos tuotantotavoitteet saavutetaan laidunkauden kuluessa. Onnistuneella laidunkaudella emolehmät eivät tarvitse laitumen ...
Eläinten valinta emolehmätuotannossa
(MTT, 2011)
Eläinten valinnan ja rakennearvostelun merkitys avautuu lihantuottajalle, kun hän tietää, millainen hänen tuotantonsa on ja millaista karjaa hän haluaa kasvattaa. Tämän oppaan tavoitteena on selvittää, kuinka liharotuisia ...
Lihanautatilojen taloudellinen tilanne Suomessa ja vertailumaissa
(MTT, 2010)
Naudanlihantuotannolla on merkittävä asema Suomen maataloussektorilla. Naudanlihantuotantoon erikoistuneita tiloja oli vuonna 2008 noin 4000 kpl eli 6,2 % Suomen maatiloista. Maataloustuotannon kokonaisarvosta ...
Liharotuisten nautojen rehun hyväksikäyttö ja residuaalinen syönti
(MTT, 2010)
Tässä selvityksessä esitetään tutkimustietoa liharotuisten nautojen rehuhyötysuhteen vaihtelusta, periytyvyydestä ja siihen liittyvistä seikoista. Perinteisesti rehun hyväksikäyttö on määritetty rehun muuntosuhteella. ...
Naudan rasvoittumiseen vaikuttavat tekijät
(MTT, 2010)
Tässä kirjallisuusselvityksessä kartoitetaan mahdollisuuksia vaikuttaa naudan ruhon rasvoittumiseen. Kasvunopeudella on vaikutusta lihan laatuun, sillä nopeasti kasvaneet naudat voidaan teurastaa nuorempina, millä on ...