Haku
Viitteet 1-10 / 10
Arvokas ruis
(Maaseudun Tulevaisuus, 2002)
Ruis on pohjoisen Euroopan erikoisvilja, jolla on vankka sija ruokakulttuureissa. Venäjä, Puola, Viro tai Suomi ilman hapanta ruisleipää eivät olisi entisellään. Saksassa viljellään noin kaksi kolmasosaa EU:n rukiista. ...
Geenikartoitus tehostaa kauranjalostusta
(Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
MTT:ssä rakennettava kauran geenikartta alkaa olla valmis. Sen avulla saadaan uutta tietoa kauran laatu- ja viljelyominaisuuksien periytymisestä. Tähän mennessä on löytynyt jo kaksi terveysvaikutteisen beta-glukaanin ...
Perunan kasteluun tarjolla kelpoja menetelmiä
(Maaseudun Tulevaisuus, 2004)
Perinteiset tykki- ja ramppikastelumenetelmät pitivät hyvin pintansa vertailussa, jossa testattiin kastelumenetelmien vaikutuksia maan vesi- ja ravinnetilaan sekä perunan satoon ja laatuun. Salaojakastelu oli myös hyvä ...
Suomalaisten ruislajikkeiden laatu
(Maaseudun TulevaisuusMaaseudun Tulevaisuus, 1972)
Kevätkrysanteemin keskeytetty lyhytpäivä
(Maaseudun TulevaisuusMaaseudun Tulevaisuus, 1979)
Perunan laatu omavaraisessa viljelyssä
(Maaseudun TulevaisuusMaaseudun Tulevaisuus, 1985)
Rukiin laatu omavaraisessa viljelyssä
(Maaseudun TulevaisuusMaaseudun Tulevaisuus, 1985)
Pensasmustikkaa elintarvikkeisiin
(Maaseudun Tulevaisuus, 2004)
MTT:n elintarvikkeiden tutkimuksessa selvitetään, miten pensasmustikka soveltuu elintarvikkeiden valmistukseen. Työhön osallistuu myös elintarvikealan yrityksiä.
Sinappi - vaihtoehto öljykasvien viljelyssä
(Maaseudun TulevaisuusMaaseudun Tulevaisuus, 1984)
Uudet ruislajikkeet sopivat hyvin leivontaan
(Maaseudun Tulevaisuus, 2002)
Ruisleipä on osa suomalaista kulttuuria, joten leipärukiin kotimaisuus on kuluttajalle tärkeää. Suomalaisen teollisuuden ja kuluttajan laatuodotuksia vastaavaa ruista saadaan vain turvaamalla rukiin viljely Suomessa. ...