Haku
Viitteet 1-10 / 13
Apparent ileal amino acid digestibility and the nutritive value of the triticale cultivars Moreno and Ulrika for growing-finishing pigs
(MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2002)
Ruisvehnä lajikkeiden Ulrika ja Moreno sekä ohralajikkeen Viivi ravintoaineiden ohutsuoli-ja kokonaissulavuudet selvitettiin kuudella ohutsuolikanyloidulla leikkosialla 82-107 kg elopainoisina. Lisäksi kasvatuskokeessa ...
Dietary preferences of weaned piglets offered diets containing organic acids
(MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2002)
Valinta-ja kasvatuskokeissa selvitettiin porsasrehun maitohappo-, muurahaishappo-, kalsiumformiaatti- ja natriumbentsoaattilisäysten (8 g/kg rehua) vaikutusta vieroitettujen porsaiden rehun sy ö ntiin. Valintakokeessa oli ...
Effect of dietary crude protein and energy content on nitrogen utilisation, water intake and urinary output in growing pigs
(Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1998)
Tutkimuksessa selvitettiin rehun valkuaispitoisuuden ja rehuyksikköarvon vaikutuksia ravintoaineiden sulavuuteen ja typen hyväksikäyttöön sekä veden kulutukseen ja virtsan eritykseen lihasikojen ruokinnassa. Koe-eläiminä ...
Utilisation of reactive lysine from meat and bone meals of different ash content by growing-finishing pigs
(Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1998)
Kasvatuskokeessa selvitettiin, miten soijarouheen korvaaminen tuhkapitoisuudeltaan erilaisilla lihaluujauhoilla vaikuttaa sikojen tuotantotuloksiin ja teuraslaatuun, kun rehuseokset optimoitiin käyttökelpoisen lysiinin ...
Faba beans in diets for growing-finishing pigs
(MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2003)
Härkäpapu (Vicia faba L.) on palkokasvi,joka on siementen melko suuren valkuaispitoisuuden (raakavalkuaista 300 g kg 1 kuiva-ainetta)vuoksi potentiaalinen soijaa korvaava kotimainen valkuaisrehu. Kahdessa kasvatuskokeessa ...
Effects of finishing diet and pre-slaughter fasting time on meat quality in crossbred pigs
(MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2007)
Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää 2 × 2 faktorikokeessa, miten loppukasvatusrehun hiilihydraattikoostumus ja teurastusta edeltävän paaston pituus vaikuttavat sianlihan laatuun. Lihasikojen kasvatuskokeessa 80 maatiais- ...
Lysine supplementation of barley wet distillers' solids diets for growing-finishing pigs
(Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of FinlandAgricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1996)
A growth experiment was conducted to study the effect of different lysine supplementation levels of barley wet distillers' solids (WDS) diets on the performance and the carcass quality of pigs (25.5-95.5 kg live weight). ...
Performance, carcass quality, and gastric alterations in fattening pigs fed additives containing formic acid either coated with sorbate or mixed with lactic acid
(MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2006)
Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää kahden muurahaishappopohjaisen happovalmisteen tehoa pieninä pitoisuuksina lihasikojen kasvun edistäjänä. Sorbaatilla päällystetty muurahaishappo sisälsi piimaahan imeytettyä ...
Feeding weaned piglets and growing-finishing pigs with diets based on mainly home-grown organic feedstuffs
(MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2006)
Vuonna 2000 voimaan tulleet EU:n luonnonmukaisen kotieläintuotannon säädökset muuttivat luonnonmukaisesti tuotettavien sikojen ruokintaa. Sikojen ruokinnan tuli perustua pääasiassa tilalla luonnonmukaisesti tuotettuihin ...
Composition, ileal amino acid digestibility and nutritive value of organically grown legume seeds and conventional rapeseed cakes for pigs
(MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2001)
Kahdeksasta luonnonmukaisesti viljellystä herne- (Pisum sativum) ja kahdesta härkäpapulajikkeesta (Vicia faba) määritettiin kemiallinen koostumus sekä typen ja orgaanisen aineen in vitro -sulavuudet, joiden perusteella ...