Haku
Viitteet 1-9 / 9
Impact dehulling oat grain to improve quality of on-farm produced feed : 1. Hullability and associated changes in nutritive value and energy content
(MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of FinlandMTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2004)
Kauran kuori vastaa ravintoarvoltaan heikkolaatuista olkea, mikä heikentää huomattavasti kauran ravintoarvoa. Teollisuudesta tutulla kuorinnalla voidaan parantaa kotoisen kaurarehun laatua myös maatiloilla, tai kuorinta ...
ß-Glucan contents of groats of different oat cultivars in official variety, in organic cultivation, and in nitrogen fertilization trials in Finland
(MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2004)
Kauran ß-glukaani on terveyttä edistävä ravintokuituyhdiste, joka alentaa veren kolesterolia ja alentaa ja tasaa veren sokeria. Kauran ytimen ß-glukaanipitoisuuden vaihtelua tutkittiin kauran virallisissa lajikekokeissa ...
Selenium content of Finnish oats in 1997-1999: effect of cultivars and cultivation techniques
(MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2004)
Tutkimus oli osa Kaura raaka-aineen laadunohjausjärjestelmä -hanketta, jossa selvitettiin laajasti suomalaisen kauran laatua ja soveltuvuutta elintarvikeja rehukäyttöön. Tavoitteena oli selvittää kauran seleenipitoisuuksia ...
Contents of trichothecenes in oats during official variety, organic cultivation and nitrogen fertilization trials in Finland
(MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2004)
Viljojen luontaiset toksiinit, kuten hometoksiinit, ovat tärkeitä raaka-aineen laadun mittareita elintarvike- ja rehuteollisuuden kannalta. Tutkimuksessa määritettiin Fusarium-toksiinit ja trikotekeenit satokausien 1997- ...
Field biomass as global energy source
(MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2009)
Peltobiomassan nykyistä (1997-2006) ja tulevaa (2050) globaalia energiapotentiaalia arvioitiin FAO:n tuotantotilastojen avulla. Tulevaa potentiaalia arvioitiin Hallitusten välisen ilmastonmuutospaneelin (IPCC) päästöskenaarion ...
Legumes in Finnish agriculture: history, present status and future prospects
(MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2009)
Palkokasvit ovat tärkeitä viljelykasveja maailmanlaajuisesti, koska ne sitovat typpeä suoraan ilmasta omaan ja seuraavien kasvien käyttöön, katkaisevat kasvitautikierteen jatkuvassa viljanviljelyssä ja mahdollistavat rehun ...
Estimated metabolizable energy yields of perennial and annual grass swards compared with those of spring barley and oat
(MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2001)
Tutkimuksessa verrattiin yksi- ja monivuotisen nurmen, ohran sekä kauran satoisuutta muuntamalla virallisista lajikekokeista saadut kuiva-ainesadot muuntokelpoisen energian sadoiksi (MES) märehtijän rehutaulukkoarvojen ...
Impact dehulling oat grain to improve quality of on-farm produced feed : 2. Groat breakage and storability
(MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of FinlandMTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2004)
Kotoisen kaurarehun laatua voidaan parantaa huomattavasti kuorinnalla. Kuorittaessa kauran jyvä saattaa kuitenkin vaurioitua, jolloin rasvoja hajottavat entsyymit aktivoituvat. Tämä saattaa johtaa rasvojen härskiintymiseen, ...
Carbon dioxide evolution from snow-covered agricultural ecosystems in Finland
(Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1996)
Hiilidioksidin vapautumista lumipeitteisestä ja paljaasta maasta mitattiin suorasti ja epäsuorasti Suomen maaperästä. Mittaukset tehtiin turve-, hiekka- ja savimaasta. Suorissa mittauksissa käytettiin suljetun kammion ...