• Effects of gluten and transglutaminase on microstructure, sensory characteristics and instrumental texture of oat bread 

      Salmenkallio-Marttila, Marjatta; Roininen, Katariina; Autio, Karin; Lähteenmäki, Liisa
      Agricultural and Food Science : 1-2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2004)
      Tässä tutkimuksessa verrattiin taikinaan lisättyjen gluteenin ja transglutaminaasin vaikutusta kauraleivän mikrorakenteeseen, rakenteeseen ja aistittavaan rakenteeseen. Vertailulla haluttiin selvittää, miten makromolekyylien ...
    • Relating microstructure, sensory and instrumental texture of processed oat 

      Salmenkallio-Marttila, Marjatta; Heiniö, Raija-Liisa; Myllymäki, Olavi; Lille, Martina; Autio, Karin; Poutanen, Kaisa
      Agricultural and Food Science : 1-2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2004)
      Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, miten prosessointi vaikuttaa kauran jyvien aistittaviin ominaisuuksiin ja mikrorakenteeseen. Prosessoidun jyvän mikroskooppista rakennetta, instrumentaalisesti mitattavaa kovuutta ...