Agricultural and Food Science - Selaus nimekkeen mukaan

    • Yield formation and quality characteristics of early potatoes during a short growing period 

      Mustonen, Leo
      Agricultural and Food Science : 4 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2004)
      Kaksivuotisessa kokeessa 1996 1997 tutkittiin typpilannoituksen ja nostoajankohdan vaikutusta varhaisperunan sadon kehitykseen, määrään ja laatuun. Kokeet järjestettiin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksessa ...
    • Yield formation of spring rye at high latitudes with reference to seeding rate and plant growth regulation 

      Peltonen-Sainio, Pirjo; Rajala, Ari; Muurinen, Susanna
      Agricultural and Food Science in Finland : 2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2002)
      Kolmivuotisessa kokeessa tutkittiin kylvötiheyden ja kasvunsääteiden vaikutusta kevätrukiin satoon Etelä-Suomen kasvuoloissa.Kokeet järjestettiin Helsingin yliopiston Viikin koetilalla.Kylvö tiheydet olivat kokeessa 300,500 ...
    • Yield potential of chive: Effects of cultivar, plastic mulch and fertilisation 

      Suojala, Terhi
      Agricultural and Food Science in Finland : 2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2003)
      Ruohosipuli on monivuotinen ja Suomessa luonnonvarainen yrttikasvi. Ruohosipulin kaupallinen tuotanto on maassamme hyvin vähäistä, ja yrttiä tuodaan runsaasti maahan. Tästä heräsi kiinnostus selvittää mahdollisuuksia ...
    • Yield reduction caused by a soil-borne disease of naked, dwarf, and conventional oat in Finland 

      Peltonen-Sainio, Pirjo; Valkonen, Jari P.T.; Koponen, Hilkka
      Agricultural and Food Science in Finland : 4 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1996)
      Kauran kasvu hidastui ja sadontuottokyky heikkeni tautiepidemian seurauksena Viikin koetilan pelloilla vuosina 1994 ja 1995. Erityisesti kasvuston alalehdissä ilmeni harmaanruskeita laikkuja, ja vuonna 1995 osa kasvustosta ...
    • Yield trends of temperate cereals in high latitude countries from 1940 to 1998 

      Slafer, Gustavo A.; Peltonen-Sainio, Pirjo
      Agricultural and Food Science in Finland : 2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2001)
      Buenos Airesin yliopisto, Argentiina ja MTT (Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus) Vehnä on ainoa lauhkean vyöhykkeen vilja, jonka satoisuuden kehitystä on aiemmin tarkasteltu kattavasti maailmanlaajuisesti ja ...
    • Yields, plant characteristics, total N and fibre composition of timothy cultivars grown at two latitudes 

      Kunelius, H. Tapani; Pärssinen, Pertti; Pulli, Seppo K.
      Agricultural and Food Science in Finland : 4 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1996)
      Pohjoista (>=60° N) ja eteläistä (46° N) alkuperää olevia timotei (Phleum pratense L.) lajikkeita tutkittiin Jokioisissa ja Prinssi Edwardin Saarella Kanadassa. Timotei niitettiin kahdesti kasvukauden aikana typpilannoituksen ...
    • ß-Glucan contents of groats of different oat cultivars in official variety, in organic cultivation, and in nitrogen fertilization trials in Finland 

      Saastamoinen, Marketta; Hietaniemi, Veli; Pihlava, Juha-Matti; Eurola, Merja; Kontturi, Markku; Tuuri, Hannu; Niskanen, Markku; Kangas, Arjo
      Agricultural and Food Science : 1-2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2004)
      Kauran ß-glukaani on terveyttä edistävä ravintokuituyhdiste, joka alentaa veren kolesterolia ja alentaa ja tasaa veren sokeria. Kauran ytimen ß-glukaanipitoisuuden vaihtelua tutkittiin kauran virallisissa lajikekokeissa ...