Agricultural and Food Science - Selaus nimekkeen mukaan

    • Weed occurrence in Finnish coastal regions: a survey of organically cropped spring cereals 

      Riesinger, Paul; Hyvönen, Terho
      Agricultural and Food Science : 2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2006)
      Tutkimuksessa vertailtiin eteläisen (Itä-Uusimaa, Uusimaa, Varsinais-Suomi ja Ahvenanmaa) ja Pohjanmaan rannikkoalueiden luonnonmukaisesti viljeltyjen kevätviljapeltojen rikkakasviyhteisöjä. Alueet eroavat toisistaan ...
    • Weeds in spring cereal fields in Finland - a third survey 

      Salonen, Jukka; Hyvönen, Terho; Jalli, Heikki
      Agricultural and Food Science in Finland : 4 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2001)
      Kevätviljapeltojen rikkakasvillisuutta kartoitettiin Etelä- ja Keski-Suomessa vuosina 1997-1999 yhteensä 16 tutkimusalueella. Aineistoa kerättiin tavanomaisesti ja luonnonmukaisesti viljellyiltä pelloilta. Tutkimuksessa ...
    • What explains the widening gap between the retail and producer prices of food? 

      Kuosmanen, Timo; Niemi, Jyrki
      Agricultural and Food Science : 3-4 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2009)
      Monissa empiirisissä tutkimuksissa Euroopassa ja USA:ssa on havaittu kasvava ero elintarvikkeiden vähittäismyyntihintojen ja tuottajahintojen välillä. Sama koskee useita eri elintarviketuotteita. Tämä ero, eli niin sanottu ...
    • Whole sales market for fresh potatoes in Finland 

      Jalonoja, Kati; Kyösti Pietola
      Agricultural and Food Science in Finland : 2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2001)
      Tutkimuksen tavoitteena oli lisätä tietoa Suomen ruokaperunamarkkinoista, edesauttaa markkinoiden toimivuutta ja parantaa markkinaosapuolten, etenkin ruokaperunantuottajien, kilpailuasemaa. Tutkimuksessa estimoitiin ...
    • Wild rice - a potential new crop for Finland 

      Mäkelä, Pirjo; Archibold, William O.; Peltonen-Sainio, Pirjo
      Agricultural and Food Science in Finland : 5-6 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1998)
      Villiriisi on Pohjois-Amerikassa kasvava yksivuotinen heinäkasvi. Se viihtyy järvissä ja hitaasti virtaavissa joissa. Intiaanit ovat käyttäneet villiriisiä viljojen tapaan ravinnoksi vuosituhansien ajan. Villiriisi ...
    • Wilting and inoculation of Lactobacillus buchneri on intercropped triticale-fava silage: effects on nutritive, fermentative and aerobic stability characteristics 

      Martínez-Fernández, Adela; Soldado, Ana; Vicente, Fernando; Martínez, Antonio; de la Roza-Delgado, Begoña
      Agricultural and Food Science : 4 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2010)
      This study investigated the effects of wilting and Lactobacillus buchneri inoculation on fermentation end products, DM recovery, nutritive characteristics and aerobic stability in organically grown triticale-fava bean ...
    • Winter triticale yield formation and quality affected by N rate, timing and splitting 

      Alaru, Maarika; Laur, Ülle; Eremeev, Viacheslav; Reintam, Endla; Selge, Are; Noormets, Merrit
      Agricultural and Food Science : 1 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2009)
      The field experiment was conducted to study the effects different nitrogen (N) quantities (N0 120 kg ha-1) and application regimes (N applied at stages of tillering BBCH28 30 and flag leaf sheath opening BBCH47) on (i) the ...
    • Wooded meadows of Estonia: conservation efforts for agricultural landscape 

      Sammul, Marek; Kattai, Kaili; Lanno, Kaire; Meltsov, Vivika; Otsus, Merit; Nõuakas, Liggi; Kukk, Dora; Mesipuu, Meeli; Kukk, Toomas
      Agricultural and Food Science : 4 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2008)
      We provide an overview of the amount and ecological condition of wooded meadows throughout Estonia after significant changes in agriculture in the second part of 20th century. We also present the first attempt to estimate ...
    • Yellow-flowered lucerne: Properties and influence on performance and reproduction of ewes 

      Sormunen-Cristian, Riitta; Taponen, Suvi; Saastamoinen, Ilkka; Mela, Timo; Saloniemi, Hannu
      Agricultural and Food Science in Finland : 4 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1998)
      Nurmipalkokasveihin kuuluva, sinimailasen lähisukulainen sirppimailanen (Medicago falcata L.) on uusi tulokas rehukasvivalikoimassamme. Sirppimailanen tuotiin maahamme Virosta 1980-luvun loppupuolella. Alkuaan kasvi on ...
    • Yield formation and quality characteristics of early potatoes during a short growing period 

      Mustonen, Leo
      Agricultural and Food Science : 4 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2004)
      Kaksivuotisessa kokeessa 1996 1997 tutkittiin typpilannoituksen ja nostoajankohdan vaikutusta varhaisperunan sadon kehitykseen, määrään ja laatuun. Kokeet järjestettiin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksessa ...
    • Yield formation of spring rye at high latitudes with reference to seeding rate and plant growth regulation 

      Peltonen-Sainio, Pirjo; Rajala, Ari; Muurinen, Susanna
      Agricultural and Food Science in Finland : 2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2002)
      Kolmivuotisessa kokeessa tutkittiin kylvötiheyden ja kasvunsääteiden vaikutusta kevätrukiin satoon Etelä-Suomen kasvuoloissa.Kokeet järjestettiin Helsingin yliopiston Viikin koetilalla.Kylvö tiheydet olivat kokeessa 300,500 ...
    • Yield potential of chive: Effects of cultivar, plastic mulch and fertilisation 

      Suojala, Terhi
      Agricultural and Food Science in Finland : 2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2003)
      Ruohosipuli on monivuotinen ja Suomessa luonnonvarainen yrttikasvi. Ruohosipulin kaupallinen tuotanto on maassamme hyvin vähäistä, ja yrttiä tuodaan runsaasti maahan. Tästä heräsi kiinnostus selvittää mahdollisuuksia ...
    • Yield reduction caused by a soil-borne disease of naked, dwarf, and conventional oat in Finland 

      Peltonen-Sainio, Pirjo; Valkonen, Jari P.T.; Koponen, Hilkka
      Agricultural and Food Science in Finland : 4 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1996)
      Kauran kasvu hidastui ja sadontuottokyky heikkeni tautiepidemian seurauksena Viikin koetilan pelloilla vuosina 1994 ja 1995. Erityisesti kasvuston alalehdissä ilmeni harmaanruskeita laikkuja, ja vuonna 1995 osa kasvustosta ...
    • Yield trends of temperate cereals in high latitude countries from 1940 to 1998 

      Slafer, Gustavo A.; Peltonen-Sainio, Pirjo
      Agricultural and Food Science in Finland : 2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2001)
      Buenos Airesin yliopisto, Argentiina ja MTT (Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus) Vehnä on ainoa lauhkean vyöhykkeen vilja, jonka satoisuuden kehitystä on aiemmin tarkasteltu kattavasti maailmanlaajuisesti ja ...
    • Yields, plant characteristics, total N and fibre composition of timothy cultivars grown at two latitudes 

      Kunelius, H. Tapani; Pärssinen, Pertti; Pulli, Seppo K.
      Agricultural and Food Science in Finland : 4 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1996)
      Pohjoista (>=60° N) ja eteläistä (46° N) alkuperää olevia timotei (Phleum pratense L.) lajikkeita tutkittiin Jokioisissa ja Prinssi Edwardin Saarella Kanadassa. Timotei niitettiin kahdesti kasvukauden aikana typpilannoituksen ...
    • ß-Glucan contents of groats of different oat cultivars in official variety, in organic cultivation, and in nitrogen fertilization trials in Finland 

      Saastamoinen, Marketta; Hietaniemi, Veli; Pihlava, Juha-Matti; Eurola, Merja; Kontturi, Markku; Tuuri, Hannu; Niskanen, Markku; Kangas, Arjo
      Agricultural and Food Science : 1-2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2004)
      Kauran ß-glukaani on terveyttä edistävä ravintokuituyhdiste, joka alentaa veren kolesterolia ja alentaa ja tasaa veren sokeria. Kauran ytimen ß-glukaanipitoisuuden vaihtelua tutkittiin kauran virallisissa lajikekokeissa ...