Agricultural and Food Science - Selaus nimekkeen mukaan

    • Soil temperature regimes in Finland 

      Yli-Halla, Markku; Mokma, Delbert L.
      Agricultural and Food Science in Finland : 4 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1998)
      Amerikkalaista alkuperää olevassa maannosten luokitteluun kehitetyssä Soil Taxonomy -järjestelmässä käytetään yhtenä luokitteluperusteena maan lämpötilaa 50 cm syvyydessä. Maan lämpötila vaikuttaa varsinkin viileiden ...
    • Soils in a young landscape on the coast of southern Finland 

      Mokma, Delbert L.; Yli-Halla, Markku; Hartikainen, Helinä
      Agricultural and Food Science in Finland : 4 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2000)
      Helsingin yliopiston Viikin opetus- ja tutkimustilan pelloilla, niiden vieressä olevalla moreenialueella ja meren äärellä olevassa ruovikossa tutkittiin kahdeksan maaprofiilia n. 1,5 metrin syvyyteen ja niissä esiintyvät ...
    • Soils in an agricultural landscape of Jokioinen, south-western Finland 

      Yli-Halla, Markku; Mokma, Delbert L.
      Agricultural and Food Science in Finland : 1 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2001)
      Jokioisissa tutkittiin 11 maaprofiilia noin 1,5 metrin syvyyteen ja määritettiin niissä esiintyvät maannokset. Maista kahdeksan oli viljeltyjä, kaksi oli metsämaita ja yksi Loimijoen tulva-alueella oleva entinen viljelymaa. ...
    • Sources of acidity and metals in a stream draining acid sulphate soil, till and peat, western Finland, revealed by a hydrochemical and sulphur isotope study 

      Åström, Mats; Spiro, Baruch
      Agricultural and Food Science : 1 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2005)
      The main aim of this study was to determine, during extreme hydrological conditions, the source(s) of acids, sulphate and metals (alkali and alkaline earths) in the Munsala stream (western Finland) draining mainly acid ...
    • Sowing time affects the abundance of pests and weeds in winter rye 

      Huusela-Veistola, Erja; Jalli, Heikki; Salonen, Jukka; Pahkala, Katri; Laine, Antti
      Agricultural and Food Science : 1 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2006)
      Rukiin viljelyala Suomessa on vähentynyt 1950-luvun 122 000 hehtaarista nykyiseen noin 30 700 hehtaariin (v. 2003). Viljelyn vähenemisen syynä on ollut syksyn kylvöolosuhteiden epävakaus ja pitkäkortisten lajikkeiden huono ...
    • Spring barley yield and nitrogen recovery after application of peat manure and pig slurry 

      Mattila, Pasi K
      Agricultural and Food Science : 2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2006)
      Vähän maatunutta rahkaturvetta on perinteisesti käytetty kuivikkeena, koska se sitoo tehokkaasti lannan nestettä ja ammoniakkia. Uudempi tapa hyödyntää turvetta on lietelannan imeyttäminen turpeeseen silloin, kun lantavarasto ...
    • Spring Cereals: From Dynamic Ideotypes to Cultivars in Northern Latitudes 

      Mäkelä, Pirjo; Muurinen, Susanna; Peltonen-Sainio, Pirjo
      Agricultural and Food Science : 3 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2008)
      Ideotyypillä tarkoitetaan kasvustoa, jossa yhdistyvät kaikki tarvittavat ja hyödylliset ominaisuudet hyvälaatuisen ja korkean sadon tuottamiseksi tietyssä kasvuympäristössä. Kasvuympäristön huomioiminen on erityisen ...
    • Stream plant chemistry as indicator of acid sulphate soils in Sweden 

      Lax, Kaj
      Agricultural and Food Science : 1 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2005)
      Results from the biogeochemical mapping (roots of aquatic plants and Fontinalis antipyretica) conducted by the Geological Survey of Sweden (SGU) reflects the metal load of surface waters draining acid sulphate (AS) soils ...
    • Subsoil compaction due to wheel traffic. 

      Alakukku, Laura
      Agricultural and Food Science in Finland : 4-5 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1999)
      Maataloudessa käytettävien koneiden tehot ja painot ovat kasvanut viime vuosikymmenien aikana jatkuvasti. Tämä on lisännyt pohjamaan tiivistymisriskiä. Tässä kirjoituksessa tarkastellaan, miten maan ominaisuudet ja ...
    • Successive alkalinity producing system for the treatment of acid sulphate soil runoff: preliminary results of a field trial 

      Kustula, Virve; Witick, Allan; Meriläinen, J
      Agricultural and Food Science : 1 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2005)
      Artikkelissa on käsitelty happamien sulfaattimaiden kuivatusvesien käsittelyyn suunnitellun koelaitoksen toimintaa kahden ensimmäisen käyttövuoden ajalta. Koelaitos on perustettu Ilmajoelle Rintalan pengerrysalueelle. ...
    • Supply chain integrated LCA approach to assess environmental impacts of food production in Finland 

      Usva, Kirsi; Saarinen, Merja; Katajajuuri, Juha-Matti; Kurppa, Sirpa
      Agricultural and Food Science : 3-4 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2009)
      MTT:llä aloitettiin 1990-luvun lopulla tutkimuskokonaisuus, jonka tarkoituksena oli tuottaa kattavasti tietoa suomalaisen ruuantuotannon ympäristövaikutuksista. Tavoitteena oli arvioida elintarvikkeiden ympäristövaikutuksia ...
    • Supply of nutrients and productive responses in dairy cows given diets based on restrictively fermented silage 

      Huhtanen, Pekka
      Agricultural and Food Science in Finland : 2 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1998)
      Tämän kirjallisuuskatsauksen tavoitteena on selvittää ravintoaineiden saantiin ja maidontuotantoon vaikuttavia tekijöitä ruokinnan perustuessa runsaaseen säilörehun käyttöön. Suomessa rajoittuneesti käynyt säilörehu on ...
    • Surface runoff, subsurface drainflow and soil erosion as affected by tillage in a clayey Finnish soil 

      Turtola, Eila; Alakukku, Laura; Uusitalo, Risto; Kaseva, Antti
      Agricultural and Food Science : 4 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2007)
      Etelä-Suomen viljeltyjen savimaiden eroosio aiheuttaa huomattavaa sisävesistöjen samentumista, ja lisää myös niiden sekä Itämeren rannikkoalueen rehevöitymistä. Vaikka maa-ainesta irtoaa eniten jyrkiltä rinteiltä, myös ...
    • Surface water ponding on clayey soils managed by conventional and conservation tillage in boreal conditions 

      Alakukku, Laura; Ristolainen, Antti; Sarikka, Ilkka; Hurme, Timo
      Agricultural and Food Science : 4 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2010)
      Etelä-Suomessa kartoitettiin 13 koealueella pintaveden ja kasvien kasvua haittaavan maan märkyyden esiintymistä viiden vuoden ajan. Tavoitteena oli arvioida kevennetyn muokkauksen ja monivuotisen nurmen vaikutusta veden ...
    • Sustainability - a challenge to animal production and breeding 

      Torp-Donner, Heidi; Juga, Jarmo
      Agricultural and Food Science in Finland : 3 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1997)
      Kestävän maataloustuotannon tavoitteena on käyttää luonnonvaroja taloudellisesti, yhteiskunnallisesti ja ekologisesti kestävällä tavalla. Kestävä käyttö ei kuluta pääomaa, vaan luonnonvarojen uusiutumiskyky säilyy ja ...
    • 'Suvetar' and 'Valotar' - new strawberry cultivars (Research Note) 

      Hietaranta, Tarja; Parikka, Päivi
      Agricultural and Food Science : 2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2008)
      MTT on laskenut viljelyyn kaksi uutta mansikkalajiketta (Fragaria × ananassa), Suvetar ja Valotar . Molemmat uutuuslajikkeet ovat kokeessa talvehtineet yhtä hyvin kuin verranteet, Jonsok ja Polka ; Suvetar jopa ...
    • Sward and milk production response to early turnout of dairy cows to pasture in Finland 

      Virkajärvi, Perttu; Sairanen, Auvo; Nousiainen, Jouni I.; Khalili, Hannele
      Agricultural and Food Science in Finland : 1 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2003)
      Oikea laiduntamisen aloitusajankohta on tärkeä laitumien hoidon ja hyväksikäytön kannalta. Sen merkitys on todennäköisesti sitä suurempi mitä lyhyempi kasvukausi on. Koska asiasta ei ole suomalaisia tutkimustuloksia,tutkittiin ...
    • Tactical decisions of concentrate level, slaughter age and carcass weight of bulls of five beef breeds under Norwegian conditions 

      Bonesmo, Helge; Nordang, Leidulf; Davies, Lloyd
      Agricultural and Food Science : 2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2010)
      Beef production based on suckler cow breeds is a relatively new production system in Norway as in most Nordic countries. To ensure the continuation of this production, profitable management practices designed for Norwegian ...
    • Technical change in Finnish grass silage production 

      Sipiläinen, Timo; Ryhänen, Matti
      Agricultural and Food Science : 3 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2005)
      Tutkimuksessa sovellettiin stokastista tuotantorintamafunktioanalyysia, jonka avulla tuotoksen kasvu jaoteltiin tekniseen muutokseen, teknisen tehokkuuden muutokseen, skaalavaikutukseen ja panoskäytön kasvuun. Stokastinen ...
    • Temperament and reproductive performance in farmed sable 

      Korhonen, Hannu; Niemelä, Paavo; Siirilä, Pekka
      Agricultural and Food Science in Finland : 2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2001)
      Tässä tutkimuksessa selvitettiin soopelin (Martes zibellina) luonteen ja lisääntymiskyvyn välistä yhteyttä. Kokeessa oli yhteensä 56 urosta ja 236 naarasta. Luonne mitattiin keppitestillä. Noin 85 % parituksista tapahtui ...