Vehnäproteiinin aminohappojen sulavuus sioilla
Mäkinen, Markku; Siljander-Rasi, Hilkka (1996)
Tätä artikkelia/julkaisua ei ole tallennettu Jukuriin. Julkaisun tiedoissa voi kuitenkin olla linkki toisaalle tallennettuun artikkeliin/julkaisuun.
Mäkinen, Markku
Siljander-Rasi, Hilkka
Julkaisusarja
Maaseutukeskusten Liiton julkaisuja
Numero
905
Sivut
p. 163-166
Maaseutukeskusten Liitto
1996
Tiivistelmä
Nestemäisen vehnäproteiinin valkuaisen ja aminohappojen ohutsuolisulavuus on hyvä ja vertailukelpoinen soijarouheen vastaavien arvojen kanssa. Gluteenin poisto vehnäproteiinin valkuaisesta lisää jonkin verran välttämättömien aminohappojen osuutta kaikista aminohapoista. Silti vehnäproteiinin aminohappokoostumus on vehnälle tyypillinen sisältäen niukasti lysiiniä ja treoniinia sikojen tarpeeseen nähden. Näitä aminohappoja voi kuitenkin lisätä puhtaina rehuun. Myös tryptofaania on sikojen tarpeeseen nähden riittävästi.
Collections
- Julkaisut [85617]