Lihasikojen E-vitamiinin tarve vastapuidulla ohralla ruokittaessa; E-vitamiinin vaikutus lihan säilyvyyteen ja syöntilaatuun
Suomi, Kaija; Alaviuhkola, Timo; Siljander-Rasi, Hilkka (1996)
Tätä artikkelia/julkaisua ei ole tallennettu Jukuriin. Julkaisun tiedoissa voi kuitenkin olla linkki toisaalle tallennettuun artikkeliin/julkaisuun.
Suomi, Kaija
Alaviuhkola, Timo
Siljander-Rasi, Hilkka
Julkaisusarja
Maaseutukeskusten Liiton julkaisuja
Numero
905
Sivut
151-155
Maaseutukeskusten Liitto
1996
Tiivistelmä
Nykyisessä rehutaulukossa suositeltu 40 mg:n E-vitamiinilisäys sikojen rehuun on riittävä tavanomaisella rehulla ruokittaessa. Edellytyksenä on kuitenkin, että sikojen rehuun käytetty ohra on kuivattu ja varastoitu asianmukaisesti. Tulosten perusteella vastapuitua ohraa voidaan myös sekoittaa sikojen rehuun heti korjuun ja kuivauksen jälkeen ilman haittavaikutuksia. Siat eivät hyötyneet uuteen ohraan lisätystä suositeltua suuremmasta E-vitamiinimäärästä. Tavanomaisella rehulla ruokittaessa suositusarvoja suurempi E-vitamiinilisä ei näyttänyt parantavan lihan varastointikestävyyttä eikä lihan laatua.
Collections
- Julkaisut [85613]