Perunankuorirae sinikettujen ruokinnassa
Koskinen, Nita; Taipale, Jenni; Juhani, Sepponen; Rekilä, Teppo (2007)
Tätä artikkelia/julkaisua ei ole tallennettu Jukuriin. Julkaisun tiedoissa voi kuitenkin olla linkki toisaalle tallennettuun artikkeliin/julkaisuun.
Koskinen, Nita
Taipale, Jenni
Juhani, Sepponen
Rekilä, Teppo
Sivut
[2 p.]
2007
Tiivistelmä
Kokeen aikana ei eri ryhmien välillä ollut eroja keskipainossa, ja myös loppupaino oli nahkottaessa kaikissa ryhmissä sama [keskipaino, kg (± SE): ryhmä 0 %: 13,7 (0,3), ryhmä 4 %: 14,0 (0,4), ryhmä 8 %: 13,9 (0,2)]. 4 %:n ryhmässä yksi kettu kuoli 2.10. tuntemattomasta syystä eikä se ole laskelmissa mukana tuon päivämäärän jälkeen. Eroja ei ollut myöskään nahkojen painossa, pituudessa eikä laatuominaisuuksissa (taulukko 1). Tämän kokeen tuloksista voi tehdä sen johtopäätöksen, että perunankuorirae sopii hyvin ketunrehun raaka-aineeksi, koska kielteisiä vaikutuksia ruokahaluun, kasvuun tai nahkojen laatuun ei voitu osoittaa siniketuilla, jotka ruokittiin perunankuoriraerehulla. Sulavuuskokeen tulokset antavat tietoa ravintoaineiden sulavuudesta ja siten perunankuorirakeen käyttökelpoisuudesta ketunrehussa.
Collections
- Julkaisut [85593]