Mintut (Mentha ssp.)
Galambosi, Bertalan; Valo, Ritva (2006)
Galambosi, Bertalan
Valo, Ritva
Julkaisusarja
Maa- ja elintarviketalous
Numero
85
Sivut
s. 64-72
MTT
2006
Tiivistelmä
Minttulajit ovat miellyttäviä aromiöljynsä takia ja ovat maailman tärkeimpiä mauste- ja rohdosyrttilajeja. Niiden viljelypinta- ala on satoja tuhansia hehtaareja ja minttuöljyä tuotetaan maailmassa vuosittain lähes 6000 tonnia (Galambosi ja Aflatuni 1999). Useista kymmenistä minttulajeista tärkeimmät tärkeän lajit ovat piparminttu (Mentha x piperita L.), jonka öljyn pääainesosa on mentoli, viherminttu (Mentha spicata L.), jonka öljyn pääaineosana on karvonia ja Japanin minttu (Mentha arvensis var. piperascens), joita viljellään lämpimissä maissa korkean mentolipitoisuuden takia teollisuuden tarpeisiin.
Collections
- Julkaisut [85599]