Useat hernelajikkeet sopivat lihasikojen rehuksi
Siljander-Rasi, Hilkka; Partanen, Kirsi; Perttilä, Sini (2005)
Siljander-Rasi, Hilkka
Partanen, Kirsi
Perttilä, Sini
Julkaisusarja
Koetoiminta ja käytäntö
Volyymi
62
Numero
2(13.6.2005)
Sivut
7
Maaseudun Tulevaisuus
2005
Julkaisun pysyvä osoite on
http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2015103015310
http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2015103015310
Tiivistelmä
Suomalaiset hernelajikkeet, Karita, Perttu ja Tiina, sekä virolainen rehuhernelajike, Kirke, soveltuvat hyvin lihasikojen ruokintaan. Sianlihan maku, mureus ja mehukkuus olivat herneruokinnoilla hyvät. Myöskään lihan hajuun ja makuun haitallisesti vaikuttavaa skatolia ei juuri löytynyt sikojen silavasta. Niinpä sikojen rehuksi käytettävä hernelajike voidaan valita viljelyominaisuuksien perusteella.
Collections
- Julkaisut [85967]