Luke
 

Evaluation of conditions for fermentation of fish offal

Agricultural Research Centre of Finland|The Scientific Agricultural Society of Finland
1995
Tätä artikkelia/julkaisua ei ole tallennettu Jukuriin. Julkaisun tiedoissa voi kuitenkin olla linkki toisaalle tallennettuun artikkeliin/julkaisuun.

Pysyvä osoite

URI

Tiivistelmä

Kalajätteen maitohappofermentaation olosuhteita tutkittiin erilaisilla kasvualustoilla (2, 5 ja 10 % dekstroosia), maitohapolla ennalta hapottamisella (pH:n laskeminen 6,8:sta 6,5:een tai 6,0:aän) ja erikokoisilla Lactobacillus plantarum siirrostuksilla (107, 108 ja 109 cfu/g). pH:ta ja maitohappopitoisuutta seurattiin kahden viikon varastointijaksolla. Pienoismalli kalajätteen fermentaatiosiilosta rakennettiin ja selvitettiin redox-potentiaalin mittaamisen soveltuvuutta bakteerien kasvuolosuhteiden arvioimiseen. Fermentaatiolle suotuisimmat olosuhteet (alhainen ja vakaa pH sekä korkea maitohappopitoisuus) saavutettiin 108 cfu/g siirrostuksella ja 5 % dekstroosipitoisuudella kasvualustassa. Ennalta hapottaminen maitohapolla ei vaikuttanut lopulliseen pH:een. Redox-potentiaalin osoitettiin antavan luotettavan arvion kasvuolosuhteista bakteereille, jotka elävät hapettomissa olosuhteissa. Tällöin redox-potentiaalisuus laski nopeasti alle -550 mV kalasäilörehussa, jonka maitohappopitoisuus oli korkea.

ISBN

OKM-julkaisutyyppi

A1 Alkuperäisartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä

Julkaisusarja

Agricultural Science in Finland

Volyymi

4

Numero

1

Sivut

Sivut

11-17

ISSN

0789-600X

DOI