- Selaus nimekkeen mukaan MTT Raportti
Viitteet 49-68 / 186
-
Juotto- ja vieroitusstrategioiden vaikutukset maitorotuisten vasikoiden kasvuun, terveyteen ja hyvinvointiin
MTT Raportti : 97 (Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus, 2013)Tämän kirjallisuuskatsauksen tavoitteena oli selvittää juottomäärän ja juotolta vieroitusstrategioiden vai-kutuksia maitorotuisten vasikoiden kasvuun, terveyteen, hyvinvointiin sekä myöhempään tuotokseen. Runsaasti (vähintään ... -
Kansainvälinen bioenergiakauppa biopolttoainetavoitteiden vaikutukset maatalouteen ja viljelyalan käyttöön
MTT Raportti : 45 (MTT, 2012)Maailmanlaajuinen biopolttoaineiden tuotanto on kasvanut jatkuvasti tällä vuosituhannella. Biopolttoaineet on nähty keinona ehkäistä ilmastonmuutosta, vähentää liikenteen riippuvuutta fossiilisista öljyvaroista ja edistää ... -
Kansallisten toimintaympäristöjen analyysi
MTT Raportti : 84 (MTT, 2013) -
Kasvihuonetuotteiden ilmastovaikutuslaskenta : loppuraportti
MTT Raportti : 83 (MTT, 2013)Tämä raportti käsittää Greenhouse Carbon-tutkimusprojektissa tehtyjen ilmastovaikutuslaskentojen tulokset, joita on tehty viidelle kasvihuonetuotteelle. Tuotteet olivat tomaatti, kurkku, salaatti, pauliinabegonia ja ... -
Kasvitautien esiintyminen viljalajikkeilla virallisissa lajikekokeissa 2007 - 2014
MTT Raportti : 183 (MTT, 2014)Virallisten lajikekokeiden tarkoituksena on kasvilajikkeiden viljelyarvon arviointi. Viljalajikkeiden taudinkestävyys on tärkeä osa viljelyarvoa ja lajikkeiden taudinkestävyys on merkittävä osa integroitua kasvinsuojelua. Tiedot ... -
Katajan- ja mustikanversojen kestävä keruu luonnontuotealan raaka-aineeksi
MTT Raportti : 3 (MTT, 2010)Lapland Mustikanversojen keruu on keskitetty tiheäpuustoisiin kuusikoihin, jotka eivät ole hyviä mustikan marja-alueita. Mustikanversojen koneellinen keruu poistaa noin 20 % maanyläpuolisesta biomassasta. Versokasvuston ... -
Kauppakassista kaatopaikalle, ruokahävikki kotitalouksissa : Kuru 2011–2013 -hankkeen loppuraportti
MTT Raportti : 104 (Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus, 2013)KURU -hankkeen tavoitteena oli tuottaa tietoa kuluttajien ruokahävikistä, sen syntymiseen vaikuttavista tekijöistä ja toimintatavoista, joilla hävikkiä voidaan vähentää. KURU -hankkeessa selvitettiin kuluttajien näkemyksiä ... -
Kehitystä naudanlihantuotantoon : loppuraportti
MTT Raportti : 167 (MTT, 2014)Kehitystä naudanlihantuotantoon -hankkeen tavoitteena oli parantaa suomalaisen naudanlihantuotannon kannattavuutta ja tehostaa lihanautatilojen sekä lihanjalostusteollisuuden kilpailukykyä. Hankkeessa toteutettiin viisi ... -
KESTOVASIKKA - tuloksia Kestävä karjatalous -hankkeen vasikkatutkimuksista
MTT Raportti : 166 (MTT, 2014)Kestävä karjatalous (KESTO) -hankkeen tavoitteena on edistää nautojen terveyttä ja tuotannon kannattavuuttavasikasta poistolehmään saakka sekä tuoda uutta ja syventävää tietoa viljelijöille ja eri asiantuntijatahojenpalveluiden ... -
Kierrätysmateriaalien hyödyntäminen viherrakentamisen kasvualustoissa ja rakenteissa
MTT Raportti : 161 (MTT, 2014)Tässä selvityksessä kartoitetaan jätemateriaalien käyttökohteita viherrakentamisen kasvualustoissa ja rakenteissa, selvitetään jätemateriaaleista saatuja käyttökokemuksia maa- ja viherrakentamisessa sekä kartoitetaan ... -
Kirjallisuuskatsaus lohensukuisten kalojen kasvatuksen ympäristövaikutuksista
MTT Raportti : 42 (MTTMTT, 2012)Tämä raportti koskee kirjallisuuskatsausta lohensukuisten kalalajien ympäristövaikutustarkasteluista, joka liittyy Maa- ja elintarviketalouden tutkimuslaitoksen, Riista- ja kalantutkimuslaitoksen ja Suomen ympäristökeskuksen ... -
Kirjolohen ympäristövaikutukset Suomessa
MTT Raportti : 48 (MTTMTT, 2012)Suomessa kasvatetun kirjolohen pääasialliset ympäristövaikutukset tutkittiin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen, Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen ja Suomen ympäristökeskuksen tekemässä yhteistyöhankkeessa ... -
Knowsheep- hankkeen kartoituksia lammastuotannosta : Lammastuotantosuunta kartoitus, geneettinen potentiaali ja ympäristö kartoitus
MTT Raportti : 55 (MTT, 2012)Knowsheep -hankkeen tavoitteena on parantaa lammastalouden taloudellista kannattavuutta. Hankkeessa pyritään kehittämään lammastuotannon tarjonta-kysyntäketjujen muodostamista, verkostoitumista, markkinointia ja ... -
Koristekasvien geenivarojen säilytysstrategia
MTT Raportti : 123 (Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus, 2013)Viherrakentamisen kasvien eli avomaan koristekasvien geenivarojen säilytys on Suomessa aloitettu puuvartisilla lajeilla. Niiden säilytysohjeet on kirjattu viherrakentamisen kasvien pitkäaikaissäilytysohjeisiin. Useimmat ... -
Korsibiomassojen tuotantoketjut ja energiantuotanto kokopaalikattilalla
MTT Raportti : 19 (MTT, 2011)Suomessa ja muissa Pohjoismaissa kasvaa monenlaista vajaasti hyödynnettyä biomassaa, kuten viherkesantojen ja suojavyöhykkeiden heinäbiomassat, viljojen oljet sekä vesistöissä kasvava järviruoko. Osa tästä biomassasta ... -
Kuluttajien ja tuottajien näkemyksiä elintarvikeketjun vastuullisuudesta
MTT Raportti : 68 (MTTMTT, 2012)Ruoan ominaisuuksista käydään laajalti julkista keskustelua ja sen kulutus nivoutuu aiempaa enemmän ihmisten erilaisiin elämäntapoihin ja -arvoihin. Samalla ruokaan kohdistetaan yhä moninaisempia ja toisinaan myös ... -
Kumina tuotantokasvina : Ylivoimainen kuminaketju -hankkeen tutkimustuloksia viljelyvarmuuden ja kilpailukyvyn parantamiseksi
MTT Raportti : 136 (MTT, 2014)Kumina on menestystarina Suomen olosuhteissa. Viljelyalat ovat kaksin-kolminkertaistuneet kymmenessä vuodessa ja myös sadon markkinahintainen tuotto on ollut nousujohteinen vaihdellen 5-10 miljoonan euron välillä. ... -
Landrace in situ Conservation Strategy for Finland
MTT Report : 163 (MTT, 2014)Viljelyssä harvinaistuneet maatiaiskasvit nousivat Suomessakin kansallisiksi suojelukohteiksi 2000-luvun alussa, kun Suomi kansainvälisten sopimusten velvoittamana laati maa- ja metsätalouden kasvigeenivaraohjelman. Suomessa ... -
Lannan ja muun eloperäisen materiaalin käsittelyteknologiat
MTT Raportti : 27 (MTT, 2011)Tässä kirjallisuuskatsauksessa esitellään ympäristöteknologian prosesseja, joita käytetään tai voidaan käyttää lannan ja muiden eloperäisten materiaalien prosessointiin. Katsaus perustuu kirjallisuuteen, laite- ja ... -
Lannan kestävä hyödyntäminen
MTT Raportti : 21 (MTT, 2011)HYÖTYLANTA-tutkimusohjelmassa tuotettiin työkaluja lannan ja muiden eloperäisten jätteiden ja sivutuotteiden hallintaan, erityisesti niiden sisältämien ravinteiden kierrättämiseksi ja energiasisällön hyödyntämiseksi ...