- Selaus nimekkeen mukaan MTT Raportti
Viitteet 38-57 / 186
-
Haitallisten orgaanisten yhdisteiden ja lääkeaineiden esiintyminen biokaasulaitosten käsittelyjäännöksissä sekä niiden elintarvikeketjuun aiheuttaman vaaran arviointi
MTT Raportti : 135 (MTT, 2014)Hankkeessa selvitettiin biokaasulaitosten käsittelyjäännösten haitallisten orgaanisten yhdisteiden ja lääke-aineiden pitoisuuksia sekä niistä mahdollisesti aiheutuvaa riskiä elintarvikkeiden käytön turvallisuudelle. ... -
Happamat sulfaattimaat ja niistä aiheutuvan vesistökuormituksen hillitseminen Siika- ja Pyhäjoen valuma-alueella
MTT Raportti : 132 (MTT, 2014)”Happaman vesistökuormituksen ehkäisy Siikajoki-Pyhäjoki -alueella 2009–2012”-hankkeessa selvitet-tiin vuosina 2009–2012 happamuutta aiheuttavien sulfaattimaiden sijaintia ja niiden ominaisuuksia Siika-joen ja Pyhäjoen ... -
How to measure the environmental risks from uses of plant protection products for achieving the IPM requirements and risk communication : A case study on the production chain of cereal farming in Finland
MTT Raportti : 105 (Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus, 2013)Indicators are needed in the monitoring of risk reduction actions according to the EU strategy, where the aim is to reduce health and environmental risks via integrated pest management (IPM). The actions are based on EU ... -
Igluja ja ternimaitoa : tuloksia InnoNauta -hankkeen vasikkatutkimuksista
MTT Raportti : 69 (MTT, 2012)MTT:n hallinnoiman InnoNauta Kehitys -hankkeen yhtenä tavoitteena oli selvittää vasikoiden alkukasvatukseen liittyviä kysymyksiä. MTT Maaningan toimipisteessä toteutetun kasvatuskokeen tarkoituksena oli verrata vasikoiden ... -
Ihmisen ja ympäristön hyvinvointi: terveys ja kestävä kehitys politiikka-asiakirjoissa
MTT Raportti : 79 (MTTMTT, 2012)HYVINVOIPA-hankkeen kohteena on suomalainen terveys- ja ruokapolitiikka elintapojen ja kestävän kehityksen kontekstissa. Yhteisenä rajapintana nähdään kestävän kehityksentavoitteiden tukeminen ja terveyden edistäminen. ... -
Ilmastovalinta ravintoloissa : Ilmastolounas-hankkeen loppuraportti
MTT Raportti : 160 (MTT, 2014)Ravintola-alalla on ollut kiinnostusta viestiä ruokailijoille lounaiden ilmastovaikutuksista, mutta yhtenäistä ja luotettavaa menetelmää ei ole ollut. Hankkeessa kehitettiin Ilmastovalinta-konsepti, joka näyttää ruokailijoille ... -
Impact of use of neonicotinoid insecticides on honey bees in the cultivation on spring oilseed crops in Finland. Interim report
MTT Report : 157 (MTT, 2014)The Neomehi project is studying how neonicotinoid-based plant protection products used in the cultivation of oilseed rape and turnip rape affect honey bees in Finnish oilseed cultivation. The interim report brings together ... -
Indeksipohjaiset sopimukset maatilojen sato- ja tuloriskien hallinnassa (RIMAC)
MTT Raportti : 63 (MTTMTT, 2012)Indeksipohjaisten vakuutusten ja sääjohdannaisten markkinat ovat maailmalla kasvaneet erittäin voimakkaasti ja näitä sopimuksia on yhä enemmän integroitu mm Maailman Pankin toimesta politiikkaohjelmiin, joilla tehostetaan ... -
Indeksivakuutukset sikatalouden tulotason vakauttamisessa
MTT Raportti : 71 (MTTMTT, 2012)Raportissa tarkastellaan vakioituun katteeseen perustuvaa tuloindeksivakuutusta erikoistuneessa porsastuotannossa sekä erikoistuneessa lihasikojen kasvatuksessa. Sikatalouden yritysten taloudelliset tulokset vaihtelevat ... -
Integroitu kasvinsuojelu (IPM) ja riskienhallinta viljanviljelyssä
MTT Raportti : 107 (2013)Suomen ilmasto on pohjoinen ja vaikka ilmasto lämpenisi ja sademäärä kasvaisi, valon määrä ei lisäänny. Ennustettu ilmastonmuutos voi lisätä kasvinsuojeluriskejä, joiden voidaan ajatella etenevän kolmena aaltona. Ensimmäisen ... -
Integroitu kasvinsuojelu (IPM) viljatiloilla : tuloksia PesticideLife -hankkeesta
MTT Raportti : 108 (2013)Kasvinsuojelu on tärkeä osa viljanviljelyn riskien hallintaa. Ilmastonmuutos lisää kasvinsuojelun riskejä samanaikaisesti, kun EU:n ympäristöpolitiikka ohjaa kemiallisesta torjunnasta aiheutuneiden riskien vähentämiseen. ... -
Juotto- ja vieroitusstrategioiden vaikutukset maitorotuisten vasikoiden kasvuun, terveyteen ja hyvinvointiin
MTT Raportti : 97 (Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus, 2013)Tämän kirjallisuuskatsauksen tavoitteena oli selvittää juottomäärän ja juotolta vieroitusstrategioiden vai-kutuksia maitorotuisten vasikoiden kasvuun, terveyteen, hyvinvointiin sekä myöhempään tuotokseen. Runsaasti (vähintään ... -
Kansainvälinen bioenergiakauppa biopolttoainetavoitteiden vaikutukset maatalouteen ja viljelyalan käyttöön
MTT Raportti : 45 (MTT, 2012)Maailmanlaajuinen biopolttoaineiden tuotanto on kasvanut jatkuvasti tällä vuosituhannella. Biopolttoaineet on nähty keinona ehkäistä ilmastonmuutosta, vähentää liikenteen riippuvuutta fossiilisista öljyvaroista ja edistää ... -
Kansallisten toimintaympäristöjen analyysi
MTT Raportti : 84 (MTT, 2013) -
Kasvihuonetuotteiden ilmastovaikutuslaskenta : loppuraportti
MTT Raportti : 83 (MTT, 2013)Tämä raportti käsittää Greenhouse Carbon-tutkimusprojektissa tehtyjen ilmastovaikutuslaskentojen tulokset, joita on tehty viidelle kasvihuonetuotteelle. Tuotteet olivat tomaatti, kurkku, salaatti, pauliinabegonia ja ... -
Kasvitautien esiintyminen viljalajikkeilla virallisissa lajikekokeissa 2007 - 2014
MTT Raportti : 183 (MTT, 2014)Virallisten lajikekokeiden tarkoituksena on kasvilajikkeiden viljelyarvon arviointi. Viljalajikkeiden taudinkestävyys on tärkeä osa viljelyarvoa ja lajikkeiden taudinkestävyys on merkittävä osa integroitua kasvinsuojelua. Tiedot ... -
Katajan- ja mustikanversojen kestävä keruu luonnontuotealan raaka-aineeksi
MTT Raportti : 3 (MTT, 2010)Lapland Mustikanversojen keruu on keskitetty tiheäpuustoisiin kuusikoihin, jotka eivät ole hyviä mustikan marja-alueita. Mustikanversojen koneellinen keruu poistaa noin 20 % maanyläpuolisesta biomassasta. Versokasvuston ... -
Kauppakassista kaatopaikalle, ruokahävikki kotitalouksissa : Kuru 2011–2013 -hankkeen loppuraportti
MTT Raportti : 104 (Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus, 2013)KURU -hankkeen tavoitteena oli tuottaa tietoa kuluttajien ruokahävikistä, sen syntymiseen vaikuttavista tekijöistä ja toimintatavoista, joilla hävikkiä voidaan vähentää. KURU -hankkeessa selvitettiin kuluttajien näkemyksiä ... -
Kehitystä naudanlihantuotantoon : loppuraportti
MTT Raportti : 167 (MTT, 2014)Kehitystä naudanlihantuotantoon -hankkeen tavoitteena oli parantaa suomalaisen naudanlihantuotannon kannattavuutta ja tehostaa lihanautatilojen sekä lihanjalostusteollisuuden kilpailukykyä. Hankkeessa toteutettiin viisi ... -
KESTOVASIKKA - tuloksia Kestävä karjatalous -hankkeen vasikkatutkimuksista
MTT Raportti : 166 (MTT, 2014)Kestävä karjatalous (KESTO) -hankkeen tavoitteena on edistää nautojen terveyttä ja tuotannon kannattavuuttavasikasta poistolehmään saakka sekä tuoda uutta ja syventävää tietoa viljelijöille ja eri asiantuntijatahojenpalveluiden ...