Haku
Viitteet 1-10 / 16
Kokeita ja koettelemuksia: emolehmätuotanto ja sen tutkimus Suomessa
(MTT, 2003)
Vuonna 2001 kotimaisen naudanlihan tuotanto oli 89 milj. kg. Määrä oli noin 3 milj. kg kulutusta pienempi. Tuotanto perustuu pääosin lypsykarjatiloilta saatavaan eläinainekseen, sillä vain noin 10 % kotimaassa tuotetusta ...
KESTOVASIKKA - tuloksia Kestävä karjatalous -hankkeen vasikkatutkimuksista
(MTT, 2014)
Kestävä karjatalous (KESTO) -hankkeen tavoitteena on edistää nautojen terveyttä ja tuotannon kannattavuuttavasikasta poistolehmään saakka sekä tuoda uutta ja syventävää tietoa viljelijöille ja eri asiantuntijatahojenpalveluiden ...
Concentrate feeding strategies for growing and finishing dairy bulls offered grass silage-based diets
(MTTMTTMTTMTTMTT, 2009)
Tämän tutkimuksen ensimmäisenä tavoitteena oli tuottaa tietoa, jonka perusteella voidaan arvioida ja kehittää biologisesti ja taloudellisesti tehokkaita energia- ja valkuaisruokintastrategioita maitorotuisille sonneille, ...
Kehitystä naudanlihantuotantoon : loppuraportti
(MTT, 2014)
Kehitystä naudanlihantuotantoon -hankkeen tavoitteena oli parantaa suomalaisen naudanlihantuotannon
kannattavuutta ja tehostaa lihanautatilojen sekä lihanjalostusteollisuuden kilpailukykyä. Hankkeessa toteutettiin
viisi ...
Naudanlihantuotannon ympäristövaikutukset : kirjallisuusselvitys
(MTT, 2014)
Tämän kirjallisuusselvityksen tarkoituksena oli selvittää uusimman tutkimustiedon perusteella naudanlihantuotannon ympäristövaikutuksia sekä mahdollisuuksia parantaa tuotannon ympäristötehokkuutta. Selvityksen perusteella ...
Milk production and physiological responses to concentrate supplementation of dairy cows grazing timothy-meadow fescue swards
(MTT, 2014)
This thesis comprises reports on experiments in which the effects of
concentrate supplementation and part-time grazing on milk production and
rumen physiology were studied. Cows were fed timothy-meadow fescue ...
Pihvirotuisten nautojen teurasominaisuudet ja lihan laatu
(MTT, 2012)
MTT:n hallinnoiman InnoNauta Kehitys hankkeen yhtenä keskeisenä tavoitteena oli selvittää rodun ja ruokinnan vaikutuksia naudan ruhojen teuraslaatuun sekä lihan laatuominaisuuksiin. Tutkimusta toteutettiin sekä kasvatus- ...
Lehmäkulttuuri ja sen tulevaisuus: Professori Kalle Maijalan 75-vuotisjuhlaseminaari, Helsinki, 27.5.2002
(MTT, 2002)
DNA-tutkimusten mukaan eurooppalainen ja zebu-karja ovat alkaneet eriytyä jo yli 100 000 vuotta sitten. Kyttyrätön karja näyttää kesytetyn Lähi-idässä, zebu-karja Etelä-Pakistanissa ja Afrikassa. Suomessa lehmiä on ollut ...
Kehitystä naudanlihantuotantoon II
(MTT, 2011)
InnoNauta Tiedotus -hankkeen keskeisimpänä tavoitteena on uusimman kotimaisen ja ulkomaisen tiedon hankinta ja sen saattaminen asiasta kiinnostuneiden tietoon. Tähän julkaisuun on koottu emolehmätuotantoa ja liharotuisten ...