Haku
Viitteet 1-6 / 6
Pihvirotuisten nautojen teurasominaisuudet ja lihan laatu
(MTT, 2012)
MTT:n hallinnoiman InnoNauta Kehitys hankkeen yhtenä keskeisenä tavoitteena oli selvittää rodun ja ruokinnan vaikutuksia naudan ruhojen teuraslaatuun sekä lihan laatuominaisuuksiin. Tutkimusta toteutettiin sekä kasvatus- ...
Epigeneettiset muutokset ja genominen valinta liharotuisilla naudoilla
(Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus, 2013)
Naudasta muodostui tuotantoeläin jo varhaisessa vaiheessa. Ihminen on muokannut naudan perimää valitsemalla
sopivimmat yksilöt seuraavan sukupolven vanhemmiksi. Jalostusvalinta perustui pitkään fenotyyppisiin
ominaisuuksiin. ...
Edistystä luomutuotantoon : loppuraportti
(MTT, 2014)
Edistystä luomutuotantoon -hankkeen tavoitteena oli luonnonmukaisen rehukasviviljelyn ja eläintuotannon
kannattavuuden parantaminen. Hankkeessa toteutettiin viisi työpakettia, jotka edistivät tavoitteiden
saavuttamista: ...
Erilaiset naudanlihantuotantorakennukset ja niiden kustannukset
(MTT, 2014)
Naudanlihantuotanto perustuu Suomessa maito- ja liharotuisiin eläimiin. Maitorotuisten eläinten osuus on suuri, ja liharotuisia eläimiä kokonaismäärästä on vain noin 17 %. Naudanlihantuotanto on ollut viime vuosina rajun ...
Kehitystä naudanlihantuotantoon : loppuraportti
(MTT, 2014)
Kehitystä naudanlihantuotantoon -hankkeen tavoitteena oli parantaa suomalaisen naudanlihantuotannon
kannattavuutta ja tehostaa lihanautatilojen sekä lihanjalostusteollisuuden kilpailukykyä. Hankkeessa toteutettiin
viisi ...
Naudanlihantuotannon ympäristövaikutukset : kirjallisuusselvitys
(MTT, 2014)
Tämän kirjallisuusselvityksen tarkoituksena oli selvittää uusimman tutkimustiedon perusteella naudanlihantuotannon ympäristövaikutuksia sekä mahdollisuuksia parantaa tuotannon ympäristötehokkuutta. Selvityksen perusteella ...